Kesella Rabarber...

Nu har jag testat kesselas rabarber,det blev en kaka som verkligen var toppengod
och lättbakad med smak av bittermandel
mums!

Rabarberkaka

3 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
3 – 4 bittermandlar
250 g Arla Köket Kesella kvarg rabarber
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl rabarber i skivor(jag tog hallon)
florsocker

Gör Såhär:
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och salt pösigt. Riv bittermandeln. Rör ner mandel och kvarg. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över rabarbern. Grädda i nedre delen av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.
Gott med vaniljsås eller grädde och glass till







Kommentarer
Postat av: carola

nämen åååå så sugen man blev nu då.

Älskar rabareber...



Kram och sussa sött

2011-06-05 kl. 00:36:54
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Postat av: Eva

Men mums vad det där lät gott! Det måste jag testa! Tack för tipset :-)

2011-06-06 kl. 08:04:42
URL: http://ennydag.blogg.se/
Postat av: Cissi

Mums!

Kanske jag ska testa om jag får "fart" i rabatten på rabarberna jag tog av grannen i helgen ;)

2011-06-09 kl. 11:22:51
URL: http://cissileandersson.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

Designed by xoxonicole

RSS 2.0
Beställ design