Frökex

För oss som skippar kolhydrater skall jag tipsa om detta goda kex som jag gjort idag.
Andra gången jag gör dessa.
Jättegoda att ha smör och en stark god ost på...mums
Perfekt att ha något att tugga på när man inte äter något annat bröd.



Frökex
2 dl linfrö
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
salt

Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen minst 6 timmar.
Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt.
Strö över salt efter behag
Grädda i 125 grader i en timme
Sänk därefter värmen till 100 grader och grädda ytterligare i en timme och öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut fukt.
Stäng av ugnen och låt stå där tills ugnen svalnat.
Ta ut och bryt i valfria bitar.
Kolla att hela kakan är krispig och torr innan du stänger av ugnen.



Lycka till!!





Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

Designed by xoxonicole

RSS 2.0
Beställ design