Böcker

Det ser ut att bli en härlig höst för bra läsning....
 två av mina favorit författare har äntligen kommit ut med nya böcker.

Henning Mankell kom ut med denna idag...


En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.
För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.
Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.
Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.
Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.
Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel

Och....Camilla Läckber kommer ut med denna den 16 september.


När döda börjar tala
Den efterlängtade sjunde delen!

Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att även Mats ungdomskärlek Annie har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på ön Gråskär utanför Fjällbacka, där hennes släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande ...

Den ena är beställd och den andra förhandsbokad inne på Bokus.

Kommentarer
Postat av: maria

Jag älskar Läckbergs böcker! Måste till att handla mmig en ny bok=)

Jag läser i omgångar, när jag väl börjar läsa så vill jag helst sträckläsa!!=)

Blir lite okontaktbar då;-)

Ha en bra dag!!!

2009-08-19 kl. 08:09:01
URL: http://cupcake.blogg.se/
Postat av: Therese - Lurans blogg

läckbergs komemr jag definitivt att köpa, har väntat på den, men mest längtar jag efter åsa larssons... KRAM!

2009-08-19 kl. 08:17:37
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Christina

Längtar efter Camilla läckbergs bok, vet inte om jag tar den som ljudbok.

2009-08-20 kl. 18:59:42
URL: http://grandmother.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

Designed by xoxonicole

RSS 2.0
Beställ design