Matbröd

Har baka t två olika sorters matbröd idag...  gott

Morotsbröd och lite grövra tekakor med solros kärnor i.
Väldigt enkelt att göra båda två

  

Morotsbrödet tipsade Lotta om på bloggen fyra årstider
Receptet hittar du här.



                

             recept på tekakorna här nedan

 

Saftiga tekakor


Värm 5dl mjölk till fingervarmt

Lös upp 1 pkt jäst i vätskan

Tillsätt 1 tsk salt, 2,5dl havregryn, 2dl lätt creme fraiche

2dl solrosfrön, 2msk sirap, 1 tsk bakpulver,  5dl vete mjöl

Och 5dl dinkelfullkorn.

Blanda till en smidig deg

Jäs 40 minuter

Baka ut ca 15 - 18 tekakor

Jäs ytterligare ca 20 minuter

Grädda ca 12 minuter i 225 grader

   
                  Lycka till med baket !

  




Kommentarer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback

Designed by xoxonicole

RSS 2.0
Beställ design