Matbröd
Har baka t två olika sorters matbröd idag... gott
Morotsbröd och lite grövra tekakor med solros kärnor i.
Väldigt enkelt att göra båda två
Morotsbrödet tipsade Lotta om på bloggen fyra årstider
Receptet hittar du här.
recept på tekakorna här nedan
Lycka till med baket !
Morotsbröd och lite grövra tekakor med solros kärnor i.
Väldigt enkelt att göra båda två
Morotsbrödet tipsade Lotta om på bloggen fyra årstider
Receptet hittar du här.
recept på tekakorna här nedan
Saftiga tekakor
Värm 5dl mjölk till fingervarmt
Lös upp 1 pkt jäst i vätskan
Tillsätt 1 tsk salt, 2,5dl havregryn, 2dl lätt creme fraiche
2dl solrosfrön, 2msk sirap, 1 tsk bakpulver, 5dl vete mjöl
Och 5dl dinkelfullkorn.
Blanda till en smidig deg
Jäs 40 minuter
Baka ut ca 15 - 18 tekakor
Jäs ytterligare ca 20 minuter
Grädda ca 12 minuter i 225 grader
Lycka till med baket !
Kommentarer
Trackback